Kërpudha Héricium

“Mana e luanit”

E njohur këtu si hidja e iriqit, kjo kërpudhë e cila rritet në cungjet e pemëve gjetherënëse është mbiquajtur “Mana e Luanit”, sepse i ngjan shkëlqimit të saj luanit të luanit.

– Ilaç i çmuar:Gjatë dinastisë Ming, Perandorit të Kinës iu shërbyen pjata me hericium që konsiderohej si ilaçi më i vlefshëm, i cili synonte të forconte kapacitetet e tij fizike, mendore dhe seksuale.

– Mielina e nervave:Hericiumi ka aftësinë të stimulojë sintezën e faktorit të rritjes NGS i cili ndihmon në forcimin e mbështjelljes së mielinës që rrethon nervat, e dobishme për sistemin nervor.

Indikacionet:

  • Fibra nervore të ushqyer
  • Parandalimi i degjenerimit cerebral
  • Stimulimi i kujtesës
  • Ulur dridhje
  • Përmirëson përçueshmërinë e pllakës nervore